Primul caz a fost înregistrat duminică, atunci când pe sensul de ieşire din ţară s-a prezentat un tânăr, în vârstă de 24 de ani, domiciliat în oraşul Nisporeni. Acesta se afla la volanul unui Jaguar XF, înmatriculat în Germania. În urma verificărilor, s-a stabilit că maşina figura în baza de date a Interpol, ca fiind căutată de autorităţile germane din august 2016.

Conducătorul auto a declarat că a cumpărat automobilul în Cehia, de la nişte cetăţeni ucraineni, fără a cunoaşte că acesta este furat.

Al doilea caz s-a înregistrat în această dimineaţă, când un bărbat de 56 de ani, aflat la volanul unui Volkswagen Sharan, înmatriculat în Bulgaria, a prezentat poliţiştilor de frontieră o procură falsă.

Conform declaraţiilor, bărbatul şi-a perfectat procura prin intermediul unei persoane necunoscute, neavând cunoştinţă despre faptul că circula în baza unui document fals.

În ambele cazuri, autovehiculele au fost reţinute la punctul de trecere Leuşeni până la finalizarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale ce se impun.