Alegeri în Austria: Candidatul de extremă dreaptă a pierdut, din nou, alegerile

austria1
Foto: Photo Credit: BBC.com

Candidatul independent Alexander Van der Bellen, sprijinit de Verzi, l-a învins duminică pe contracandidatul său, Norbert Hofer, susținut de extrema dreaptă.

Van der Bellen era creditat cu 53,6% din voturi, față de 46,4% pentru Hofer, potrivit primelor estimări. Hofer a primit circa 1,9 milioane de voturi, față de peste 2 milioane de voturi câștigate de Van der Bellen, arată aceleași estimări, potrivit EFE, scrie AGERPRES.

Estimările făcute de ORF au la bază contabilizarea a 58% dintre buletinele de vot. Marja de eroare este de 1,2 puncte procentuale, ceea ce înseamnă că înfrângerea lui Hofer era aproape sigură.

De altfel, Partidul Libertății (FPO, de extremă dreapta) a recunoscut deja înfrângerea candidatului său, Norbert Hofer, potrivit AFP. „Doresc să-l felicit pe domnul Van der Bellen pentru acest succes”, a declarat secretarul general al FPO, Herbert Kickl, la televiziunea publică. „Ideea este că lucrurile nu prea au ieșit (cum voiam). În acest caz, establishment-ul — care s-a pus pe treabă pentru a bloca, a obstrucționa și a împiedica înnoirea — a câștigat”, a mai spus el, citat de Reuters.

Van der Bellen a fost felicitat de însuși Hofer.

Este a doua victorie pentru Van der Bellen în această neobișnuită cursă electorală, notează DPA, care amintește că în luna mai candidatul independent câștigase cu 50,3% din voturi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente