Găgăuzia// Are loc cel de-al doilea tur al alegerilor pentru Adunarea Populară de la Comrat

Duminică, 4 decembrie, în UTA Gagauz-Yeri are loc cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru Adunarea Populară de la Comrat. Asfel,  în 18 din cele 35 de circumscripții electorale din autonomie au fost deschise 42 secții de votare.

În urmă cu două săptămâni, din primul tur de scrutin, au fost aleși 17 din 35 de deputați. În trei circumscripții nu a fost atins pragul necesar de participare, ca urmare, astăzi acolo au loc alegeri repetate.

Potrivit www.gagauzinfo.md, alegeri repetate au loc în circumscripția nr. 13 din satul Beșalma. Aici, din cauza unei erori a membrilor biroului electoral la alegerile din 20 noiembrie, au fost anulate peste 800 de buletine de vot care au influențat rezultatele alegerilor. Instanța a anulat desfășurarea alegerilor în satul Beșalma.

În alte 14 circumscripții astăzi are loc al doilea tur de scrutin pentru alegerea deputaților Adunării Populare. Aici locuitorii trebuie să aleagă doar din doi concurenți.

Reamintim, că în primul tur, duminică, 20 noiembrie, la scrutin au participat 126 de candidaţi. La alegeri au participat 52.114 alegători sau  42,8% din numărul total al cetățenilor cu drept de vot.

De notat că din cei 17 deputaţi aleşi în primul tur 13 sunt candidaţi independenţi, trei sunt reprezentanţi ai Partidului Socialiștilor, iar unul este din partea Partidului Democrat.

 

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.