Recomandări de evenimente la care să vă încălziți inimile duminică, 4 decembrie

z5ra9yrb6b

Chiar dacă avem parte de un weekend mai friguros, îl putem încălzi cu energia noastră interioară. Cum facem rost de ea?Simplu, mergând la evenimente frumoase și interesante. Iată recomandările noastre.

#1. Tîrgul „Family Winter Gifts” ( I-a editia)

Târgurile de sărbători continuă. La Golden Lion (bd. Moscova 17/3) are loc un târg cu o frumoasă colecție de decor pentru Crăciun. Aici veți găsi cadouri pentru toată familia. Evenimentul începe la ora 10:00. Urmăriți detaliile pe pagina de Facebook.

 

#2. Târgul Național al Covorului „Covorul Dorului”, ediția a III-a

Vă invităm să participați duminică, 4 decembrie 2016, orele 11:00-18:30, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”, la Târgul Național al Covorului cu genericul „COVORUL DORULUI”, ediția a III-a. Evenimentul este organizat în contextul elaborării dosarului de candidat „Tehnici tradiţionale de realizare a scoarţelor” pentru înaintare în Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii de către Republica Moldova. Vă propunem să vizitați compartimentele Târgului, amenajate cu mult drag de către participanți. Aflați aici detalii despre eveniment.

 

#3. Festivalul Voluntarilor 2016

Festivalul Voluntarilor a luat naştere în anul 2002, ca inițiativă cu scopul de a recunoaşte public munca şi meritele voluntarilor, cât şi pentru a promova activităţile de voluntariat şi a încuraja voluntarii din ţară. Duminică, la teatrul „Eugen Ionesco” are loc Gala de Premiere a activiștilor civici, ediția 2016. Aceasta începe la ora 12:00. Urmăriți evenimentul și pe Facebook.

 

#4. Expoziţia III: „No Silence” de Carolina Dutka

«NO SILENCE» este un proiect de fotografie documentară, interzis (!!!) în Transnistria, un proiect dedicat problemelor comunităţii LGBT din acest teritoriu. Tema drepturilor reprezentanților săi este absentă în media și agenda culturală. Partea predominantă a populației are puncte de vedere extrem de conservatoare și religioase.
Toate acestea, luate împreună, duc la formarea și dezvoltarea atât a xenofobiei și homofobiei, în special.
Proiectul de fotografie documentară «NO SILENCE» declară pentru prima dată despre existența comunității LGBT din Transnistria, şi face publică o parte din istoria reprezentanților săi din regiune. Expoziția are loc la Galeria de artă „Ou” (str. Sciusev 79). Urmăriți detaliile pe pagina de Facebook a evenimentului.

 

#5. Etapa a II-a Cupei de Iarnă 2017! Labirintul Cunoștințelor

Începând cu ora 10:00, la Liceul Academiei de Științe a Moldovei se desfășoară a doua etapă a Cupei de Iarnă a mun. Chișinău, care poartă denumirea de Labirintul Cunoștințelor. Fiecare participant va parcurge două etape. Aflați mai multe detalii aici.

 

#6. Grinch care a furat Craciunul-o poveste în pași de dans

Începând cu ora 17:00, la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” se desfășoară al 7-lea concert marca „Black & White” cu participarea elevilor care învață arta dansului în cadrul „Black&White Dance Center”. Aflați detalii aici.

 

#7. La un ceai de TEI

În data de 4 decembrie Teatrul Național Eugene Ionesco lansează un ciclul de seri intitulate „La un ceai de TEI”. În cadrul serii, iubitorii de frumos vor fi delectați cu muzică, poezie, concursuri și, bineînțeles, cu ceai de TEI.
De asemenea, veți asista la lansarea cărții „Teatrul Eugene Ionesco-istoria unei disidențe” de Dina Hașcu-Ghimpu.
Intrarea este GRATUITĂ! Urmăriți evenimentul și pe Facebook.

 

#8. Relax&Poetry

Art Labyrinth vă invită să vă relaxați prin poezie într-o zi frumoasă de duminică. Evenimentul începe la ora 16:00. Intrarea este liberă. Mai multe detalii vedeți aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente