Recomandări de evenimente pentru sâmbătă, 3 decembrie

8rkbrmd9i7

Este primul weekend în care începem să simțim iarna cu adevărat. Noroc că avem și o serie de evenimente frumoase la care ne putem petrece timpul. Iată recomandările noastre pentru ziua de sâmbătă.

#1. Winter Charity Bazaar 2016 / Târgul Caritabil de Crăciun 2016


Sâmbătă, 3 decembrie 2016, sunteți așteptat la cel de-al 20-lea Târg Caritabil de Crăciun, organizat de Clubul Internațional al Femeilor din Moldova. Organizatorii și-au propus în acest an să ajute patru organizații sociale. Tradițional, evenimentul este conceput ca o călătorie în jurul lumii timp de o zi. Astfel, vizitatorii vor putea gusta din bucatele tradiționale ale mai multor țări și vor putea cumpăra cadouri inedite, pe care să le ofere în dar celor dragi și, astfel, să contribuie la o cauză nobilă. Târgul are loc la Moldexpo, începând cu ora 10:00. Detalii despre eveniment aflați într-un articol anterior pe #diez.

#2. Moldova FIFA Cup | FIFA 17

Moldova FIFA Cup este primul Campionat oficial al Republicii Moldova la FIFA organizat de către Asociația de Cyberfootball a Republicii Moldova în parteneriat cu Federația Moldovenească de Fotbal. Câștigătorul competiției va reprezenta Republica Moldova ESWC( Electronic Sports World Cup) care se desfășoară în fiecare an în orașul Paris, Franța. Evenimentul are loc la Draft (bd. Mircea cel bătrân 9B) începând cu ora 09:00. Aflați detalii pe pagina de Facebook.

#3. Expoziţia de Artă: Chişinău

Moldova ATIP va găzdui expoziţii de artă în Chişinău pentru a ilustra impactul traficului de fiinţe umane şi violenţa asupra oamenilor. Evenimentul începe la ora 10:00 și are loc la ATIP (str. Vasile Alecsandri 57). Urmăriți evenimentul și pe Facebook.

#4. Finala concursului de lectură „Bătălia cărţilor” (ediția a II-a)

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” organizează Finala concursului de lectură „Bătălia cărţilor” (ediția a – II-a) evenimente care vor avea loc sâmbătă și duminică, începând cu ora 12:00 la Biblioteca Centrală, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt nr.148. Finaliştii vor participa la dezbaterea Convinge-mă să citesc şi vor lupta pentru titlul Cititorul anului 2016, iar pe baza voturilor va fi desemnată Cartea anului 2016 la fiecare categorie. Vedeți pe #diez lista participanților.

#5. Crafts for Kids: Christmas Origami

ALC Buiucani vă invită la o nouă sesiune Crafts for Kids: Christmas Origami. Sâmbătă, 3 decembrie, începând cu ora 12:00, vom explora o lume a magiei, creând decoraţiuni de crăciun în stil origami. Origami reprezinta arta japoneză a împăturirii hârtiei, modelării şi colorării ei prin imitarea diferitelor forme abstracte, obiecte înconjurătoare sau chiar creaturi vii. Evenimentul începe la ora 12:00 și are loc la sediul ALC (str. Ion Creangă 16/2). Detalii vedeți pe Facebook.

#6. Alternative Cinema and Cocoșul Roșu, prezintă: Masterclass SFX

La Cocoșul Roșu are loc un masterclass cu Dana BORDEA – makeup Artist din București. Prin tehnici moderne folosite în machiajul de tip SFX, în filmul pe suport digital, veți învăța să creați o rană simplă cu materiale la îndemână, o rană cu materiale specifice, iar apoi veți filma cu ajutorul unor lumini de platou. Dacă sunteți interesați, sunteți așteptați la Cocoșul Roșu (str. Sciusev 79), începând cu ora 16:00. Urmăriți evenimentul și pe Facebook.

#7. Geam Session

Pe 3 decembrie, te așteptăm în localul Propaganda café, la prezentarea unei expoziții fotografice cu tematică urbană – „Farmecul aparte al orașului Chișinău redat prin geamurile sale”. Expoziția dată este rezultatul unui an de muncă al fotografului Ramin Mazur și a autoarei proiectului Djein Vacari. Ramin Mazur este un tânăr fotograf din Republica Moldova ce abordează stilul documentar. Expoziția este deschisă începând cu ora 16:00. Vedeți detalii aici.

#8. Omu Gnom / Traian / 

Începând cu ora 22:00, la Spălătorie va avea loc o dublă lansare – Omu Gnom (Bucuresti) & Traian (Chisinau).
Omu Gnom – 5 ani de „Ai grijă să n-ai griji” + Lansare „Criminal liric in serie vol. 1” – (produs de BaLu’ Beatz)
Traian – Lansare album ‘„Zis și tăcut”. Mai multe detalii vezi pe pagina de Facebook a evenimentului.

#9. Concert Argatu’ și Domino la Chișinău

Sâmbătă, 3 decembrie, la Teatrul Național Eugene Ionesco din Chișinău va avea loc un concert inedit cu Argatu’, împreună cu romaN (Unda Comună) și trupa DOMINO din Sibiu. Evenimentul este organizat în contextul aniversării Zilei Naționale a României. Accesul publicului se va face de la ora 20:00. Intrarea este liberă. Vezi detalii pe pagina de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente