Actualitate

Anatol Şalaru, întrevedere cu premierul României şi cu ministrul Apărării de la Bucureşti

Discuțiile dintre cei oficiali s-au axat pe relațiile dintre România şi Republica Moldova în domeniul securității și apărării, dar au vizat şi situația regională.

Anatol Șalaru i-a mulțumit premierului de la Bucureşti pentru sprijinul acordat de Guvernul României la reformarea și modernizarea Armatei Naționale. Ministrul Apărării a reiterat faptul că România rămâne unul dintre partenerii strategici ai Republicii Moldova.

La rândul său, Dacian Cioloş şi-a exprimat aprecierea față de eforturile depuse de către Armata Națională pentru a deveni interoperabilă cu armatele țărilor membre şi partenere NATO.

Totodată, premierul Cioloş a confirmat susţinerea și intensificarea relațiilor bilaterale în domeniul apărării.

În cadrul întrevederii cu Mihnea Motoc, oficialii au abordat subiecte cu privire la situaţia de securitate regională, colaborarea dintre Republica Moldova şi România pe segment militar, perspectivele de consolidare a relaţiilor de cooperare dintre cele două armate, dar şi parteneriatele Republicii Moldova cu NATO și UE.

De asemenea, ministrul Şalaru şi ministrul Motoc au discutat despre procesul de reformă al Armatei Naţionale, exerciţiile bilaterale şi multinaţionale cu participarea militarilor de pe ambele maluri ale Prutului, precum şi despre oportunităţile de instruire a ofiţerilor şi subofiţerilor noştri în instituţiile de învăţământ militar din România.

La finalul întrevederii, Anatol Şalaru şi Mihnea Motoc au semnat Protocolul de amendare a Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind cooperarea în domeniul militar, document semnat la Chişinău la 20 aprilie 2012.

Întâlnirile au avut loc în contextul participării ministrului Anatol Șalaru la Parada militară de 1 Decembrie, la invitația Președintelui României Klaus Iohannis. 

infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *