Toţi zece ar forma o grupare care ar fi început hoţiile încă anul trecut. Suspecţii cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani şi au fost arestaţi preventiv pentru 72 de ore. Ei nu-şi recunosc vina, însă, oamenii legii afirmă că au dovezi.

„În urma percheziţiilor la domiciliile suspecţilor au fost depistate unele bunuri sustrase cât şi obiectele care au fost folosite la comiterea infracţiunilor. Trei dintre ei au mai fost condamnaţi anterior pentru furt” a spus ofiţerul de presă INI, Natalia Golovco.

Potrivit poliţiei, bunurile furate din şcoli urmau să fie vândute pe piaţa neagră. Mai mult, gruparea s-ar fi format cu luni înainte de spargerile date în instituţiile şcolare. Indivizii sunt suspectaţi că la sfârşitul lunii mai a anului trecut ar fi furat o motocicletă din localitatea Zubreşti, raionul Străşeni.

Pe lângă acuzaţiile de furt, tinerii vor fi cercetaţi şi pentru faptul că l-ar fi bătut pe paznicul gimnaziului din localitatea Jevreni, raionul Criuleni. Bărbatul a ajuns la Reanimare, iar potrivit medicilor, starea lui de sănătate rămâne gravă.

Cei 10 suspecţi, originari din raioanele Călăraşi, Leova, Cantemir, Râşcani şi Nisporeni, riscă până la 15 ani de puşcărie.