Salvatori SMURD de la Iași au fost decorați post mortem de președintele Republicii Moldova

1-tragedie-un-elicopter-al-smurd-iasi-s-a-prabusit-patru-oameni-au-murit

Membrii echipajului SMURD Iași care și-au pierdut viața în tragedia aviatică petrecută dincolo de Prut au fost decorați, post mortem, de președinte Republicii Moldova, distincțiile fiind înmânate de Ziua Națională a României de consulul Republicii Moldova la Iași, Ioan Coșer, informează agerpres.ro

Piloții Doru Gavril și Voicu Șocae, medicul Mihaela Dumea și asistentul medical Gabriel Sandu au fost decorați post mortem „în semn de înaltă apreciere și recunoștință pentru îndeplinirea ireproșabilă a datoriei de serviciu, precum și pentru curajul, dârzenia și spiritul de sacrificiu manifestate la salvarea de vieți omenești în situații excepționale”.

Decorațiile au fost înmânate de consulul Republicii Moldova la Iași, Ioan Coșer, în cadrul unei ceremonii organizate joi seara de primarul Iașiului, Mihai Chirica, la sediul Primăriei, cu prilejul aniversării a 98 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri de la 1918.

Pe 2 iunie, un elicopter SMURD de tip EC 135, s-a prăbușit în apropiere de localitatea Haragâș, Republica Moldova, în timpul unei misiuni de salvare. În urma impactului cu solul, toți cei patru membri ai echipajului și-au pierdut viața.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente