Aeroportul Chișinău s-ar putea alimenta 100% cu energie solară. Detalii despre proiect

aeroport

Aeroportul Internațional Chișinău va instala cel mai mare parc de panouri fotovoltaice din țară, care se va întinde pe o suprafață de 7 hectare și va asigura 100% din consumul de energie electrică propriu.

Anunțul a fost făcut în cadrul Târgului Ideilor Eco-Responsabile, de către reprezentanții companiei care administrează aeroportul.

Parcul fotovoltaic va avea o capacitate de 3,64 MW și prevede instalarea a 14 mii de module policristaline, 175 invertoare a câte 20 kW și trei posturi de transformare a câte 1600 kVA și poate fi realizat în 6 luni.

Aeroporturile sunt locuri favorabile pentru construcția parcurilor fotovoltaice, având suprafețe întinse și construcții cu acoperișuri plane. În prezent, peste 100 de aeroporturi din lume au instalații solare care generează peste 400 MW de energie electrică.

În cadrul Târgului Ideilor Eco Responsabile au fost prezentate o serie de proiecte inovative, înscrise în competiția Moldova Eco-Energetică, fiind apreciate de potențiali sponsori și parteneri de dezvoltare prezenți la eveniment.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente