Actualitate

Companiile TIC recrutează specialişti

ICT Career Orientation are loc la Facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică a UTM, la 1 decembrie, iar în cadrul evenimentului sunt organizate mai multe sesiuni de informare pentru doritorii de a cunoaşte ultimele tendinţe din domeniu, transmite IPN.

Rectorul UTM, Viorel Bostan, la deschiderea evenimentului, le-a spus tinerilor prezenţi că sectorul TIC este cel mai dinamic şi îi atrage pe cei mai buni. „Dacă acum 7-5 ani se considera că o carieră bună poate fi făcută doar în domeniul drept şi economie, acum deja cei mai buni absolvenţi aleg o carieră în domeniul tehnologiilor informaţionale. Însă vă compătimesc, cei care aleg acest domeniu au de învăţat toată viaţa ca să facă faţă schimbărilor frecvente din domeniu”, a spus Viorel Bostan.

Rectorul a precizat că prin astfel de eveniment se stabileşte un dialog între angajator şi student, şi universitate, iar tinerii află care sunt cerinţele angajatorilor şi care sunt domeniile prioritare. Domeniul inginerie mereu a fost foarte solicitat pe piaţa muncii.

Ana Chiriţă, directoarea executivă a Asociaţiilor TIC, a spus că în ultimii ani a crescut considerabil calitatea pregătirii participanţilor la astfel de evenimente. În cadrul evenimentului sunt expuse şi aşteptările companiilor din domeniu. Specialiştii au oportunităţi mari de angajare şi, dacă ar apărea brusc chiar zece mii de specialişti suplimentar la cei care sunt acum, ar fi angajaţi a doua zi, a remarcat directoarea executivă a Asociaţiilor TIC.

Companiile participante la târg informează tinerii despre locurile vacante pe care le au, dar şi despre necesităţile care pot apărea pe viitor. Studenţilor li se propun perioade de stagii. Mulţi tineri şi-au lăsat datele de contact pentru a fi informaţi despre locurile vacante care apar. Printre companiile care caută specialişti la ICT Career Orientation sunt Starnet, Endava, Orange, Moldcell şi altele.

Mirela Coşnete, specialistă resurse umane la compania Starnet, a spus că tinerilor li se propun atât oferte de muncă, cât şi oferte de stagii sau cursuri de programare la Starnet. Eduard Panfili, manager la Compania Stefanini, apărută recent pe piaţa IT din ţară, a spus că este în căutare de specialişti care să dezvolte aplicaţii. Un program de stagiu se preconizează a fi desfăşurat la începutul anului 2017 şi atunci compania va căuta tineri interesaţi.

 Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *