Actualitate

Rusia vrea să majoreze de cinci ori volumul transportului militar feroviar către regiunea transnistreană

Deocamdată nu se cunoaște dacă Ministerul rus al Apărării urmează să aducă produse sau echipamente militare în regiunea separatistă, sau să le scoată de acolo.

Portalul de investigații din Ucraina apostrophe.ua scrie că în 2017 Rusia intenționează să majoreze volumul transportului militar pe care îl va direcționa spre regiunea transnistreană pe cale feroviară. Portalul susține că a examinat tenderele organizate de Ministerul rus al Apărării. Astfel, dacă în ultimii ani Ministerul rus al Apărării comanda 20-30 de vagoane pentru regiunea transnistreană pentru expedierea mărfurilor militare, pentru 2017 a comandat 131 de vagoane.

Autoritățile de la Chișinău au luat act de această informație și au început verificările de rigoare. Deocamdată însă nu se știe dacă este vorba de echipamente sau produse militare pe care Rusia intenționează să le transporte către regiunea transnistreană sau din această regiune, a comunicat pentru Radio Chișinău vicepremierul responsabil pentru reintegrare, George Bălan.
Și analistul politic Oazu Nantoi susține că deocamdată nu este clar ce urmărește Rusia prin majorarea de peste cinci ori a numărului de vagoane pentru Transistria. El a subiliniar că Moscova dorește să păstreze, în continuare, status-quo-ul în regiunea nistreană.
Potrivit portalului ucrainean, Rusia va majora transportul de mărfuri militare pe cale feroviară în spațiul CSI de cinci ori în raport cu 2016. Cea mai mare creștere se atestă pentru Belarus – de peste 80 de ori.

apostrophe.ua 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *