Reacția Ministerului Educației la declarațiile ANSA privind neregulile la șase depozite gestionate de minister

collage1

Ieri, 30 noiembrie, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a publicat un comunicat în care se spunea că s-au depistat mai multe încălcări lanșase depozite alimentare, aflate în gestiunea Ministerului Educației. În acest context Ministerul Educației a precizat că nu are în gestiunea sa depozite alimentare sau cu altă destinație.

În comunicatul instituției se arată că Ministerul Educației nu deține atribuții de achiziționare a serviciilor de alimentație pentru copiii din școli și grădinițe, iar conform prevederilor art. 141 și art. 142 ale Codului educației, această competență revine autorităților publice locale de nivelul I și II.

Amintim că inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au găsit produse cu termenul expirat, produse neetichetate sau cu eticheta necorespunzătoare, produse fără acte de conformitate sau acte necorespunzătoare, precum și produse mâncate de șoareci. La multe obiecte data eliberării certificatului sanitar-veterinar la produse din carne nu corespunde cu data fabricării indicate pe etichetă, la produsele de origine vegetală certificatele de inofensivitate lipsesc sau nu corespund. Responsabilitatea pentru încălcările admise revine în aceste cazuri agenților economici și persoanelor care recepționează produse alimentare pentru alimentația copiilor. urma controloalelor

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente