Prima zi de iarnă! Primăria orașului Orhei este pregătită să lupte cu zăpada

orhei

Iarna poate să intre în toate drepturile sale. Orașul Orhei este gata să facă față tuturor capriciilor ei. Drumarii și-au pregătit autospecialele, iar depozitele au fost suplimentate cu material antiderapant.

În acest an, au fost pregătite cinci utilaje de deszăpezire. La trei dintre acestea au fost înlocuite anvelopele de iarnă. Totodată, în cazul în care iarna va fi grea, Primăria Orhei a încheiat contracte de arendă a șase autospeciale. Astfel, în caz de nevoie, străzile din oraș vor fi curățate de 11 autospeciale, astfel încât să fie asigurată deplasarea fără probleme a autovehiculelor și a pietonilor.

Mai mult, autoritățile locale au suplimentat cantitatea de material antiderapant. Astfel, pe lângă cele 200 de tone rămase din sezonul trecut, au mai fost cumpărate 300 de tone de nisip și 65 de tone de sare. Cu aproape 600 de tone de material antiderapant în depozite, drumarii spun că vor face față vremii de iarnă.

25 de puncte dificile din oraș, cum ar fi dealurile, au fost deja asigurate cu material antiderapant, iar în caz de necesitate, măturătorii îl vor putea împrăștia.

Pregătirile de iarnă și de deszăpezire au început după ce Primăria Orhei a organizat două ședințe cu responsabilii de drumurile din oraș, în cadrul cărora a fost pusă în discuție această temă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente