(foto) Persoanele cu dizabilități au organizat o expoziție cu vânzare: „Merit să fiu apreciat”

unnamed-1

Dizabilitatea poate fi transformată în abilitatea de a crea lucruri frumoase și asta au demonstrat-o în jur de 150 persoane cu dizabilități care, astăzi, 30 noiembrie curent, și-au prezentat lucrările manuale la evenimentul de promovare a abilităților persoanelor cu dizabilități „Merit să fiu apreciat”.

Scopul evenimentului a fost promovarea imaginii pozitive a persoanelor cu dizabilități și sensibilizarea societății referitor la potențialul acestora și la necesitatea integrării sociale, educaționale și profesionale a lor.

În jur de 30 de instituții rezidențiale și-au expus spre vânzare cele mai originale lucrări realizate manual, începând de la artizanat, lucrări croșetate, brodate, cioplite în lemn dar și produse de cofetărie. Totodată, în cadrul evenimentului, persoanele cu dizabilități i-au învățat pe vizitatori cum se efectuează lucrările manuale.

Participanții la expoziție s-au arătat încântați de posibilitatea de a-și prezenta și a vinde lucrările lor și totodată de a-i învăța pe ceilalți cum se realizează acestea. Pentru talentul, ambiția de care dau dovadă, dar și pentru creațiile lor, aceștia au fost premiați cu diplome de onoare și premii.

Menționăm că, expoziția cu vânzare a lucrărilor manuale confecționate de persoanele cu dizabilități este la a-VI-a ediție.

unnamed-1

unnamed-2

unnamed-3

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente