O tânără de 19 ani, reținută pentru comercializarea drogurilor. Ce pedeapsă riscă

lkxzf7nm97-1

O tânără de 19 ani, domiciliată temporar în municipiul Chișinău, a fost reținută, fiind suspectată de comercializarea drogurilor în preajma unei unități militare a Departamentului Trupelor de Carabinieri.

Ca urmare a investigației efectuate de angajații Direcției Antidrog al Inspectoratului Național de Investigații în conlucrare cu Procuratura municipiului Chișinău și Departamentul Trupelor de Carabinieri, s-a stabilit că tânăra vizitează des militarii ce își satisfac serviciul militar în termen, pe care îi cunoștea de la civil. Totodată, s-a stabilit că militarii transmiteau sume de bani între 100 și 300 de lei, iar în schimb primeau pachețele mici cu substanțe necunoscute.

În urma efectuării unor măsuri speciale de investigație și acțiuni de urmărire penală pe acest caz, a fost posibil ca prin intermediul unui militar aflat sub acoperire să fie efectuată o achiziție de control, fiind procurat un pachețel cu produse etnobotanice și pastile stupefiante de tip „Aprofen”. Astfel, suspecta a fost reținută în fața unității.

Ca urmare a percheziției corporale, asupra acesteia au fost depistate pastile stupefiante în sumă de 2.000 de lei și mijloace financiare de 1.000 de lei, bani proveniți din realizarea drogurilor.

Aceasta a fost reținută pentru 72 de ore, ulterior fiind plasată în arest la domiciliu, recunoscându-și vina și colaborând cu organele de drept. Dacă tânăra va fi găsită vinovată, ea riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.
Periodic, în cadrul unităților militare sunt organizate și desfășurate lecții privind efectele provocate de consumul drogurilor.

De la începutul anului 2016 până în prezent, Poliția a documentat 38 de persoane pentru circulația ilegală a stupefiantelor (pastile cu efect psihotrop) și 16 persoane pentru circulația produselor etnobotanice, fiind sechestrate 1.418 pastile, 81 de fiole cu efect psihotrop și peste 5 kg de etnobotanice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente