Actualitate

Premierul Filip la Euronews: „Noi în continuare mergem pe cale europeană”

Filip a dat asigurări că țara noastră va continua cursul pro-european stabilit în baza Acordului de Asociere și Acordului de Liber Schimb cu UE, iar Euronews menționează că afirmația tranșantă a lui Filip contazice intențiile lui Igor Dodon, președintele ales al Republicii Moldova, de a apropia țara noastră de Rusia.

În interviul Euronews, premierul Pavel FIlip a explicat această situație. “Eu trebuie să fac această declarație deoarece după alegerea președintelui Republicii Moldova au apărut mai multe speculații. Moldova rămâne republică parlamentară. Într-o republică parlamentară deciziile se iau în Parlament și sunt realizate de Guvern. Astfel, noi în continuare mergem pe cale europeană”, a spus Filip pentru Euronews.

Euronews subliniază că Igor Dodon a promis să declanșeze alegeri parlamentare anticipate în 2017, care ar putea produce schimba puterea proeuropeană cu cea prorusă.

 

De asemenea, Euronews mai menționează că Filip nu se întoarce de la Bruxelles cu mâinire goale. “Am ajuns la o înțelegere cu UE privind pachetul de asistență macro-financiară în valoare de 100 mln euro, dintre care 40 mln sub formă de grant. Iar peste câteva zile vor fi alocate încă circa 45 mln euro pentru realizarea programelor stabilite cu UE. Aceasta înseamnă că noi am revenit la o situație de normalitate în relațiile cu Uniunea Europeană, a mai spus Filip.

Sursa: infotag.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *