(video) Incendiu la Dondușeni. Biserica „Adormirea Maicii Domnului” a ars aproape pe jumătate

biserica_0

Aproximativ jumătate din suprafața bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Climăuți, Dondușeni a ars. În urma acestui incendiului, parohul bisericii s-a ales cu arsuri pe mâini de gradul I-II. Bărbatul a încercat să localizeze focul pînă la intervenția echipelor specializate, acum viața acestuia este în afara oricărui pericol.

Potrivit Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale pompierii au fost alertați ieri, 29 noiembrie la ora cinci seara, iar în teren au mers patru autospeciale. La fața locului s-a stabilit că 40% dinconstrucția bisericii și acoperișul acesteia sunt în flăcări. Datorită intervenției operative a echipelor de salvatori a fost salvată 60% din clădire, dar și unele bunuri materiale din interior.

Toate circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează populația să țină cont de regulile antiincendiare, pentru a evita producerea situațiilor de risc. De la începutul anului 2016 în Republica Moldova au avut loc peste 1400 incendii în care au decedat 106 persoane, inclusiv 7 copii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente