Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.11.2016

Iohannis: Indiferent ce spune unul sau altul, Republica Moldova e foarte importantă; dorim să fim un partener

Iohannis: Indiferent ce spune unul sau altul, Republica Moldova e foarte importantă; dorim să fim un partener

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că Republica Moldova este foarte importantă pentru România, iar țara noastră își dorește să fie un partener care o ajută.

"Nu ne-am referit la diferite interviuri ale diferitelor personalități politice din Moldova. Noi ne referim la un demers foarte serios, foarte important și foarte necesar de clarificare a situației proiectelor și abordărilor din partea României pentru Moldova. Pentru noi, indiferent cine spune, ce spune unul sau altul, Moldova este foarte importantă și noi dorim să fim un partener care ajută Moldova", a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni, după ședința CSAT, întrebat cu privire la declarațiile președintelui ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, privind ratificarea tratatului de frontieră.

El a arătat că nu a avut o discuție cu Dodon până în prezent.

"Știți că există uzanțe diplomatice. Acum, chiar dacă domnul Dodon nu este încă președintele Moldovei, va înțelege și domnia sa, încet-încet, cum se procedează între președinți", a spus șeful statului, întrebat dacă îi va răspunde lui Igor Dodon la aceste declarații.

Potrivit acestuia, România nu dorește să aibă o politică de constrângere sau de obligare la anumite măsuri pentru Republica Moldova, dar, susține el, se așteaptă la reforme substanțiale și cu rezultate bune în foarte multe domenii.

El s-a declarat convins că Republica Moldova dorește să fie ajutată de România în continuare, scrie Agerpres.

"România a fost și rămâne partenerul cel mai important pentru Republica Moldova. Noi avem numai intenții bune. (...) Obiectivul nostru este să ajutăm Moldova să devină mai puternică, să aibă instituții mai puternice și să-și continue parcursul pro-european. Nu cred că în Moldova sunt, în realitate, politicieni care doresc să întrerupă parcursul pro-european", a mai afirmat Iohannis.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus