Stratfor, despre alegerile din Moldova: Victoria lui Dodon nu va schimba vectorul politicii externe

igor-dodon-1140×757

În pofida victoriei socialistului pro-rus Igor Dodon la alegerile prezidențiale din Republica Moldova și a declarațiilor acestuia privind renunțarea la cursul european și apropierea de Rusia, acest lucru cel mai probabil nu se va întâmpla datorită coaliției parlamentare și a guvernului pro-european de la Chișinău.

Comentariul a fost făcut într-un articol a prestigioasei organizație americană Stratfor. Autorii amintesc că Igor Dodon s-a pronunțat deschis în favoarea apropierii de Rusia în detrimentul actualului curs pro-Vest, dar își exprimă dubii că acest lucru se va întâmpla. Stratfor își argumentează poziția prin existența unui guvern și a unei majorități parlamentare pro-europene, scrie ipn.md. 

„Moldova este o țară parlamentară și coaliția pro-europeană condusă de premierul Pavel Filip continuă să controleze legislativul. Atât el, cât și alți politicieni de primă mărime au asigurat cetățenii moldoveni că parcursul european al Republicii Moldova va continua în pofida victoriei lui Dodon”, comentează Stratfor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente