Judecătoria Centru a respins demersul avocaților Diasporei

vot

Judecătoria Centru, care examinează dosarul „Diaspora vs R. Moldova”, a respins astăzi, 29 noiembrie, demersul avocaților Eduard Digore și Veronica Mihailov, privind sesizarea Curții Constituționale. Decizia a fost pronunțată de către magistrata Judecătoriei sect. Centru, Djeta Chistol. Magistrata a declarat că cererea avocaților este neîntemeiată,informează Ziarul de Gardă.

Prin intermediul acestei sesizări, Curtea Constituțională (CC) urma să se expună asupra excepției de neconstituționalitate a articolului 49, aliniat 3 al Codului Electoral, prin care era limitat numărul de buletine de vot pertru o secție de votare (până la 3 000 de buletine de vot).

La 21 noiembrie, avocații Eduard Digore și Veronica Mihailov-Moraru, mandatați de către 143 de cetățeni moldoveni din Italia, Marea Britanie, Franța, Irlanda și Germania, au depus două cereri de chemare în judecată a Consiliului Electoral al Circumscripției municipale Chișinău nr.1, care a emis două decizii privind contestațiile depuse de diasporă. Drept părți terțe sunt atrase CEC, MAEIE și Guvernul R. Moldova. Avocații susțin că cea mai importantă solicitare a cetățenilor din diasporă este ca justiția să constatate violarea dreptului la vot.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente