(video) Un tânăr riscă până la 15 ani închisoare pentru punerea banilor falși în circulație

pol1

Judecătoria sectorului Ciocana a aplicat măsura de reprimare sub formă de arest pe un termen de 30 de zile, în privinţa unui individ de 28 ani, originar din regiunea transnistreană, care este cercetat penal de către ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai sectorului Ciocana ai Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, pentru punerea în circulaţie a banilor falşi. În cadrul acţiunilor speciale de investigaţii poliţiştii au stabilit că, acesta ar fi pus în circulaţie bancnote cu semne evidente de falsificare în sumă de 400 euro, prin metoda procurărilor de mărfuri industriale din pieţele Capitalei, pricinuind pagube materiale vânzătorilor.

Individul a fost reţinut recent la Aeroportul Chişinău, care intenţiona să părăsească Republica Moldova spre Uniunea Europeană. Respectiv a fost iniţiată o cauză penală în cadrul căreia poliţiştii acumulează informaţiile necesare, pentru a stabili toate cirumstanţele punerii în circulaţie a bancnotelor fasle, cercul de persoane implicate, precum şi provenienţa lor.

Conform legislaţiei penale în vigoare învinuitul riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.

Poliţia Capitalei solicită cetăţenilor să informeze serviciul 902 în situaţii analogice, iar cei care au avut de pătimit să se adreseze la sectorul de poliţie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente