„Nu ne otrăviți copiii!” Mai mulți părinți organizează un protest și cer demisia funcționarilor de la Direcția Educației

mama

Un grup de părinți s-au solidarizat și organizează un protest cu subiectul „Nu ne otrăviți copii”, în legătură cu licitațiile trucate și alimentele alterate, care au fost furnizate la școli și grădinițe. Protestul se va desfășura între orele 17:30 și 19:30 în fața Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău.

Grupul de părinți afirmă că este o crimă împotriva copiilor, faptul că aceştia cu bună ştiinţă au fost alimentaţi cu hrană din produse alterate. „Este strigător la cer ce se întâmplă de anii buni la noi în ţară”, susțin aceștia.

Părinții condamnă ilegalitățile funcționarilor publici și cer:

– Pedepsirea tuturor persoanelor implicate – funcționari, directori de grădinițe, depozitari, personal medical ș.a.
– Demisia și sancționarea șefei DGETS TAatiana Nagnibeda – Tverdohleb pentru iresponsabilitate și admiterea pericolelor pentru sănătatea copiilor;
– Posibilitatea de monitorizarea a alimentației în instituțiile de învățământ de către reprezentanții părinților;
– Organizarea sistemului de videomonitorizare în blocurile alimentare a grădinițelor și școlilor.

Amintim că, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, șefa Direcției Educație din cadrul Primăriei Chișinău, alături de ceilalți șefi ai direcțiilor de învățământ din toate sectoarele capitalei au fost suspendați din funcție pe durata unei anchete interne. Totodată, Nagnibeda-Tverdohleb, a declarat că nu este implicată şi nu poartă vina pentru neregulile depistate în cadrul acestui dosar. Şefa direcţiei a menţionat că este gata să poarte responsabilitate pentru anumite lucruri pe care le-ar fi omis, însă nu ca parte componentă a acestor încălcări.

Mai multe detalii despre protest găsiți pe pagina evenimentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente