Ivan Diacov: „Numele viitorului Procuror General este deja cunoscut …”

diacov

Fostul procuror al Chișinăului, Ivan Diacov, afirmă într-o postare pe o rețea de socializare că numele Procurorului General se cunoaște deja. În același context, sursa susține că ceilalți cinci procurori participā „la concurs” pe rol de statiști, pentru a prosti publicul larg și a demonstra europenilor, precum cā reformele în procuraturā au un caracter democratic.

De asemenea, Diacov susține că concursul pentru alegerea Procurorului General „nu este altceva, decât o mimare cinicā a unui concurs”, „o prestație a unor artiști de circ”.

Amintim că, în cursa pentru fotoliul procurorului general s-au înscris șase persoane: Eduard Harunjen, actualul procuror general interimar, adjuncţii procurorului general Iurie Garaba şi Igor Serbinov, procurorul municipiului Chişinău, Igor Popa, şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, dar şi Ruslan Caşu de la Procuratura sectorului Ciocana.

Însă, Igor Dodon, președintele ales al R. Moldova a declarat vineri, 25 noiembrie, că niciunul din cei șase candidați pentru fotoliul de procuror general nu sunt pe placul lui și că trebuie repetarea concursului. În aceeași zi, Parlamentul a votat în a doua lectură proiectul de modificare a Constituției, care stipulează că procurorului general este numit de către Președintele țării.

diacov

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente