Dacă ești interesat de efectele religiei și ale propagandei, vino la spectacolul „Martirii”

mephisto-731-360
Foto: simbol/ uottawa.ca

Centrul Cultural German Akzente în cooperare cu Centrul Național de Educație prin Artă din Chișinău vor realiza un spectacol după piesa de teatru „Martirii” scrisă de dramaturgul german Marius von Mayenburg, în regia lui Vlad Ciobanu.

„Martirii” este un spectacol provocator despre pericolul fanatismului religios, despre problema sistemului educaţional, despre degradarea relaţiilor dintre oameni şi lipsa de comunicare dintre părinţi, profesori şi copii, unde maturizarea vine ca un proces incendiar de revoltă, de negare a ordinii lumii pentru a o reaşeza după tiparul propriu.

Un spectacol care nu dă răspunsuri categorice, doar le chestionează. Ce e religie şi ce e propagandă? Cum să educi tinerii în sec XXI? Cum să deosebeşti binele de rău? Şi cine are dreptate: Mama? Profesoara? Directorul? Sau Proful de Religie? Sau poate Benjamin care a găsit în Biblie răspunsuri la toate întrebările sale în timpul unei crize de identitate?

Spectacolul va avea loc pe 30 noiembrie, de la ora 18:00, la Centrul Național de Educație prin Artă, str. Lazo 23, Chișinău. Evenimentul se desfășoară în limba română. Intrarea este liberă.

Proiectul este realizat cu sprijinului Centrului Cultural German Akzente şi Goethe Institut Bucureşti.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente