9 obiceiuri la care trebuie să renunți dacă NU vrei să răcești iarna

7813910-1-0-1479801701-1479801705-650-0c14fb9f09-1-1480063153
Foto: tasta.ro

Iată o veste bună: tot ce trebuie să faceți pentru a rămâne sănătoși chiar și atunci când este frig afară este sa renunțați la câteva obiceiuri proaste.

Dacă renunți face următoarele nouă lucruri, nu eviți numai răceala, dar te vei bucura, de asemenea, de vremea rece asa cum nu ai mai făcut-o din copilărie, scrie tasta.ro. 

1#.Folosind picături nazale înainte de a ieși din casă

Un mecanism de apărare al organismului, pentru vremea rece, este că pasajele nazale devin mai înguste. Dacă le dăm un pic de „ajutor” sub formă de picături nazale, membranele mucoase nu vor fi în stare să ne apere împotriva microorganismelor sau sa ne încălzească aerul rece respirat. Este mai bine să sufli nasul și atât înainte de a ieși afară.

1iarna

2#.Respirația  pe gură atunci când suntem afară

Când respiri pe gură, organismul nu este în stare să facă aerul cald sau să ii modifice umiditatea, iar acest lucru crește posibilitatea de a fi lovit de angină pectorală. Pentru a evita acest lucru, pur și simplu respiră pe nas, încet și profund.

iarna2

3#. Când îți acoperi nasul și gura cu un fular

În vreme rece, vaporii de apă pe care ii expirăm se pot transforma în gheață în cazul în care cad direct pe materialul unei eșarfe sau haine. Aerul care trece apoi prin  protecția formată din gheață-este mai rece decât ar fi fără această barieră. Acest lucru poate provoca angină pectorala și bronșită precum și iritarea pielii. În cazul în care este într-adevăr nevoie, vă puteți acoperi fața, dar nu acoperiți și nasul.

tasta.ro
tasta.ro

4#.Fuga acasă atunci când începi să tremuri

La primele semne de congelare, este o idee bună să intrați undeva unde este cald (cum ar fi un magazin sau cafenea) pentru câteva minute, să va încălziți și să vă calmați respirația, și apoi sa va continuați drumul. Nu va grabiti si nu alergați  atunci când vă este deja foarte rece.

iarna-4

5#.Purtarea de haine sau încălțăminte strâmte

Atât îmbrăcămintea cât și încălțămintea prea strâmte sunt garanții ale faptului că veți îngheța mai repede pe vremea rece. În cazul în care alegeți elementele care sunt puțin mai largi, aerul dintre straturi vă ajută la menținerea căldurii corpului dumneavoastră.

iarna-5

6#. Băutul a ceva fierbinte cu 30 de minute înainte de a ieși afară

Băuturile fierbinți cresc circulația sanguină și îmbunătățesc mecanismele de apărare ale organismului dumneavoastră. Dar este, de asemenea, fac ca vasele de sânge să se extindă. Acest lucru înseamnă că, atunci când te duci afară în frig, vei pierde o mulțime din căldura corpului tău foarte repede. În cazul în care într-adevăr  ai nevoie de o băutură, este mai bine să optezi pentru ceva la temperatura camerei.

iarna-6

7#.Ieșiți nemâncați când afară e frig

Pentru a produce căldura corpului, avem nevoie de energie, în caz contrar vom îngheța foarte repede. Acesta este motivul pentru care aveți nevoie să mâncați imediat ce senzația de foame apare. Cel puțin luati o gustare și o ceașcă de ceai călduț înainte de a ieși din casă.

iarna-7

8#.Aplicarea cremei de față  înainte de a ieși în frig

Atunci când aplicați creme pentru piele, în primele 30-40 de minute vor evapora apa din ele. În condiții de frig, acest lucru duce la răcirea și deteriorarea pielii. O idee bună pentru a evita deteriorarea pielii este sa aplicați crema cu de cel puțin 30 de minute înainte sau sa evitați folosirea cremelor pe bază de apă cu totul.

iarna8

9#.Încălzirea cu alcool când afară e frig

O să te simți cald timp de 30-40 de minute după ce vei bea alcool. După acest moment, corpul tău va începe sa se răcească foarte repede. Mai mult decât atât,creierul nu poate reacționa în mod adecvat la acest pericol atunci cand consumați alcool. Este mai bine să beți doar în interior.

iarna-9

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente