(foto) Cum s-a desfășurat expoziția „Fabricat în Moldova” la Iași

mec.gov.md

Vineri a fost inaugurată la Iași expoziția „Fabricat în Moldova”, care a întrunit circa 70 de companii din țarădin industria alimentară, textilă, construcțiilor, sectorul vitivinicol, etc. În cadrul evenimentului a fost organizat și Forumul de afaceri Republica Moldova – România, la care au participat reprezentanții a peste 150 de companii din ambele state.

În opinia vicepremierului Octavian Calmîc, evenimentul de la Iași este extrem de important pentru Republica Moldova, deoarece reprezintă o oportunitate foarte bună pentru țara noastră, prin intermediul unui stat membru al Uniunii Europene de a promova produsele autohtone atât pe piața româneascî, cât și cea comunitară.

img_5513

„România este un partener strategic pentru Republica Moldova și reprezintă pentru produsele moldovenești un prim pas în direcția promovării pe piața comunitară. Astăzi România este situată pe locul I după volumul exporturilor realizate de Republica Moldova, și pe locul II după volumul importurilor în țara noastră, ceea ce ne încurajează să colaborăm și în contiuare cu mediul de afaceri român”, a specificat Octavian Calmîc, viceprim-ministru, ministru al Economiei.

img_5518

Expoziția „Fabricat în Moldova” se va desfășura în perioada 25-27 noiembrie 2016, în incinta Palas Mall (or. Iași, România) și are drept scop crearea condițiilor favorabile pentru susținerea producătorului autohton și promovarea imaginii Republicii Moldova.

img_5338

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente