(video) Nou în Moldova! Vlogul care vine să vă răspundă la toate întrebările despre homosexualitate

pride
Foto: Veaceslav Mulear

Finalista concursului de la TV7, Angelica Frolov, după participarea sa la emisiune a decis să-și facă un vlog unde să vorbească deschis despre orice întrebare pe care ar avea-o cineva din Moldova despre homosexualitate.

Angelica Frolov
Angelica Frolov

„Sunt activistă LGBT și știu bine că cea mai mare problemă în acceptarea persoanelor diferite de o majoritate sunt stereotipurile și prejudecățile existente. Ele nasc frică și neînțelegere” spune Angelica Frolov.

Apariția ideii

Ideea de a crea un vlog a apărut după participarea Angelicăi în proiectul Candidat de la TV7. În acest proiect Angelica a vorbit mult despre problemele din societate, create de prejudecățile noastre și a primit foarte multe mesaje, în care i se spunea mulțumesc pentru ceea ce spune.

„Am înțeles că deja există un interes față de unele fenomene și oamenii sunt pregătiți să asculte și să înțeleagă. În mine, ca în activistă s-a investit foarte mult, am participat la zeci de traininguri, am avut posibilitatea să aflu multă informație care mi-a schimbat viziunile și percepția față de mine însumi și a celor din jur. Am înțeles că a venit timpul să împart această informație cu cei din jur, nu doar cu cei puțini, care au acces la trainingurile care le fac” adaugă Angelica.

Scopul vlogului este de a face niște filmulețe scurte, încât să nu obosească, pe diverse stereotipuri și frici existente. Angelica a propus vizitatorilor să scrie despre ce ar vrea să asculte și deja a primit o listă de întrebări și afirmații, care urmează să le explice și/sau să le dezmintă.

„Evident, am început cu stereotipurile despre homosexualitate, dar imediat cum le discutăm pe acestea, aș vrea să ne apucăm și de celelalte prejudecăți, cum ar fi rasismul, antisemitismul, sexismul etc” conchide Angelica.

Vlogul se numește L Vlog și îl puteți găsi aici.

Mai jos vedeți câteva din filmulețe ei.

Despre mitul: Cuplurile homosexuale nu pot avea copii

Despre mitul: Orientarea sexuală poate fi schimbată

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente