Dosarul alimentelor alterate: Firma lui „Ghena” a câștigat licitații în valoare de peste 35 mln de lei

12524247_476682355866146_8959460273217690881_n

„Ghe­na” din inter­cep­tă­ri­le tele­fo­ni­ce în dosa­rul lici­ta­ți­i­lor tru­ca­te pri­vind achi­zi­ţio­na­rea pro­du­se­lor ali­men­ta­re pen­tru şco­li şi gră­di­ni­ţe este Ghen­a­die Nicori­ci, admi­nis­tra­to­rul fir­mei „Cor­da­com” care livra pro­du­se ali­men­ta­re în insti­tu­ți­i­le de învă­țământ și nu doar, scrie Ziarul De Gardă.

Pe pagi­na ofi­ci­a­lă a Minis­te­ru­lui Finan­țe­lor R. Molo­d­va, la rubri­ca Achi­zi­ții Publi­ce, putem vedea o serie de tranzac­ții înche­ia­te cu aceas­tă com­pa­nie, înce­pând cu anul 2011 până în pre­zent, în valoa­re tota­lă de 35 mln de lei. Cele mai mul­te con­trac­te au fost înche­ia­te cu DETS Buiu­ca­ni, DETS Râș­ca­ni și Inter­na­tul Psi­ho­ne­u­ro­lo­gic Coci­e­ri Dubă­sa­ri. Tot­o­da­tă, prin­tre cei care au înche­iat con­trac­te cu aceas­tă com­pa­nie sunt și Insti­tu­tul Mamei și Copi­lu­lui și IMSP Spi­ta­lul Cli­nic Repu­bli­can pen­tru Copii „Em. Cota­ga”.

Amin­tim că, ieri, 25 noiem­brie, Ghen­a­die Nicori­ci a fost pla­sat în arest pre­ven­tiv pe un ter­men de 30 de zile în Peni­ten­ci­a­rul nr. 13.

CNA a publi­cat ste­no­gra­ma con­ver­sa­ți­i­lor agen­ți­lor eco­no­mi­ci și repre­zen­tan­ții direc­ți­i­lor, anga­ja­ți ai gră­di­ni­țe­lor și altor func­țio­na­ri impli­ca­ți în dosar de aran­ja­re a unor lici­ta­ţii pri­vind achi­zi­ţio­na­rea pro­du­se­lor ali­men­ta­re pen­tru şco­li şi gră­di­ni­ţe. În aceas­tă ste­no­gra­mă găsim și dis­cu­ția lui „Ghe­na” cu șofe­rul între­prin­de­rii pe care o con­du­ce.

Vor­bind des­pre un lot de car­to­fi, care ar fi spă­la­ți cu sul­fat și sunt cură­ța­ți, Ghen­a­die Nicori­ci îi spu­ne șofe­ru­lui să-i ducă la o gră­di­ni­ță, ori dacă nu, să-i mănân­ce el. Ulti­mul răs­pun­de că nu vrea să se otră­veas­că.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente