(video) Băsescu: La 09.28 am intrat în R. Moldova – din ţara mea în ţara mea 

basescu-nn

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu se află, astăzi, 26 noiembrie, în prima sa vizită în Republica Moldova de când a devenit cetăţean.

„La ora 09.28, prin punctul de frontieră Albiţa, am intrat în Republica Moldova, pentru prima dată şi ca cetăţean al acestei ţări. Altfel spus, am trecut frontiera din ţara mea în ţara mea”, a scris Traian Băsescu Facebook.

În cadrul vizitei acesta se întâlnește cu cetăţenii R.Moldova la Filarmonica Naţională, începând cu ora 11:00.

Traian Băsescu – susţinător declarat al unirii României cu Republica Moldova – a depus la începutul lunii noiembrie jurământul de cetăţean al Republicii Moldova, alături de soţia sa Maria, spunând că şi-a îndeplinit „visul de a avea cetăţenie valabilă pe tot teritoriul de la frontiera de vest până la Nistru şi puţin dincolo”. „Preşedintele Timofti, prin decret, mi-a acordat dreptul să devin cetăţean al Republicii Moldova. O republică dragă mie, ca şi ţara mea. O republică de care mă simt legat prin cultură, prin educaţie, prin limbă şi, mai ales, prin solidaritate. Solidaritatea a fost aceea care m-a făcut de multe ori în timpul celor zece ani cât am îndeplinit funcţia de preşedinte să întreprind acţiuni, în primul rând, în favoarea cetăţenilor Republicii Moldova şi a parcursului european al acestei ţări a cărei independenţă România a cunoscut-o prima de pe mapamond”, a declarat Traian Băsescu înainte de a depune jurământul.

Amintim că Igor Dodon a avertizat înainte de cel de-al doilea tur de scrutin că îi va retrage cetăţenia moldovenească fostului preşedinte al României Traian Băsescu dacă va câştiga alegerile

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente