(video) Fidel Castro, fostul președinte al Cubei, a murit la 90 de ani

CASTRO
Foto: AP Photo/ Javier Galeano

Trupul neînsuflețit al lui Fidel Castro, liderul revoluționar cubanez decedat vineri seara la Havana, la vârsta de 90 de ani, va fi incinerat sâmbătă, a anunțat fratele său, actualul președinte, Raul Castro, informează Agerpres.

„Potrivit voințe exprimate de camaradul Fidel, rămășițele sale pământești vor fi incinerate în primele ore ale zilei de sâmbătă”, a anunțat actualul președinte, la televiziunea de stat.

„Organizarea omagiului funebru care îi va fi adus va fi precizată’ ulterior, a adăugat Raul Castro în scurta alocuțiune, încheiată cu cuvintele binecunoscute ale lui „El Comandante”: „Până la victorie, întotdeauna!” (‘Hasta la victoria, siempre’).

Liderul cubanez Fidel Castro a murit la vârsta de 90 de ani, transmite sâmbătă dimineața agenția EFE, care îl citează pe fratele său, actualul președinte, Raul Castro, într-o alocuțiune la televiziunea de stat.

Liderul istoric al Revoluției cubaneze a decedat în noaptea de vineri, 25 noiembrie, la ora 22,29, a anunțat fratele său.

Fidel Castro a fost văzut pentru ultima oară pe 15 noiembrie, când l-a primit la reședința sa pe președintele Vietnamului, Tran Dai Quang.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente