(video) La Chișinău se vor desfășura Zilele filmului german. Proiecțiile vor avea intrarea gratuită

15220027_1332491866781659_8597879331489102555_n

Al șaptelea an consecutiv la Chișinău se desfășoară Zilele Filmului German. Astfel, în perioada 9 – 11 decembrie la cinematograful Odeon, vor fi prezentate filme germane contemporane care promit un program variat. Filme vor fi cu subtitrare în limba română sau rusă, iar intrarea este liberă.

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 9 decembrie la 0ra 18:00 în incinta cinematografului Odeon. Primul film difuzat va fi drama artistică „Calea Crucii” de Dietrich Brüggemann. Filmul relatează istoria Mariei, o fetiță de 14 ani a cărei familie face parte dintr-o comunitate catolică fundamentalistă.

Sinopsis: Maria se atârnă foarte serios față de credința sa și își dedică viața lui Isus. Ea dorește să-i urmeze calea, să devină o sfântă și să ajungă în ceruri. Nici chiar Christian, băiatul pe care ea îl întâlnește la școală, nu o poate convinge de contrariul, chiar dacă într-o altă lume ei ar fi putut deveni prieteni sau chiar îndrăgostiți. Diferența radicală dintre normele stricte ale familiei și viața de elevă exercită o presiune enormă asupra Mariei. La finalul filmului avem o familie distrusă, care trebuie să-și găsească alinarea în credință, dar și să se întrebe, dacă evenimente petrecute au fost sau nu inevitabile.

Dietrich Brüggemann prezintă istoria „Drumul crucii” în doar 14 cadre lungi și fixe, lăsându-l pe spectator să perceapă imaginile de pe ecran într-un mod total inedit.

Evenimentul de inaugurare al Zilelor Filmului German va fi precedat de o mică recepție oferită de Șeful-Adjuct al Ambasadei Germaniei, domnul Florian Seitz.

Urmăriți actualizările privind programul pe pagina evenimentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente