Nume
Parola
Vizualizări: 4018
Vizită de monitorizare a lucrărilor în cadrul proiectului „Traseul turistic în 9 localități – crearea oportunităților de investire în turism”
25 Noiembrie 2016 — Specialiștii ADR Centru au organizat o vizită de lucru la un șir de obiective care se construiesc în cadrul proiectului regional „Traseul turistic în 9 localități - crearea oportunităților de investire în turism". Astfel, la data de 23 noiembrie, a fost vizitat șantierul din satul Bursuc, raionul Nisporeni, unde se fac lucrări de amenajare a unei parcări auto în apropierea Mănăstirii Hîncu și amenajarea zonei de odihnă în preajma lacului din satul Bursuc. Aceste obiective, odată construite vor duce la creșterea numărului de turiști în zonă. Aici reprezentanții agenției s-au întălnit cu antreprenorii care execută lucrările și supraveghetorul tehnic contractat în cadrul proiectului unde s-au discutat detalii despre lucrările care se execută la moment. Antreprenorii a dat asigurări că lucrările decurg conform graficului de execuție și cu respectarea tuturor normelor de calitate.

Ulterior, echipa ADR Centru a vizitat muzeul Anatol Candu din s. Văsieni rn. Ialoveni, unde în cadrul aceluiași proiect se desfășoară lucrări de reparație a clădirii muzeului. Diana Candu, directorul muzeului din Văsiei a comunicat în cadrul acestei întruniri că odată cu efectuarea lucrărilor de eficientizare energetică a clădirii muzeului vor fi reduse cheltuielile de întreținere, dar și modernizarea aspectului clădirii care vor duce negreșit la atragerea unui număr sporit de vizitatori.

Tot în cadrul acestui proiect sunt pe ultima sută de metri lucrările de reabilitare a clădirii Muzeului local din Ruseștii Noi, Ialoveni. Aici au fost efectuate lucrări de reparație capitală a clădirii, care a inclus: consolidarea planșeului, schimbarea învelitorii acoperișului, schimbarea tâmplărirei, lucrări ce prevăd amenajarea teritoriului, prin executarea gardului , trotuarelor și înverzirea terenului aferent acestei clădiri.

Lucrările au loc din sursele Fondului național de dezvoltare regională. Tot în cadrul acestui proiect anul viitor vor fi inițiate lucrări de amenajare a unei zone de agrement în satul Ulmu. Proiectul a fost inițiat în anul 2015 și se planifică finalizarea lui în anul 2017.