Curtea de Apel va judeca plângerea liderei PAS, Maia Sandu, care invocă nouă tipuri de încălcări ce ar fi influenţat rezultatul alegerilor prezidenţiale. Acestea au fost câştigate de socialistul Igor Dodon la o diferenţă de peste 73 de mii de voturi.

Maia Sandu denunţă „suprimarea dreptului la vot al moldovenilor din diaspora, încălcarea principiului „votului liber exprimat” prin „organizarea transportării ilegale” a cetăţenilor din stânga Nistrului, „implicarea bisericii în campanie” şi tipărirea şi răspândirea pliantelor „denigratoare la adresa sa”.

Tot vineri, Judecătoria Centru începe examinarea plângerii înaintate de un grup de 143 de moldoveni din diaspora care susţin că li s-a „îngrădit dreptul la vot”. Pe 13 noiembrie, centrele de votare din străinătate unde s-au dus nu mai aveau buletine, înainte de încheierea oficială a scrutinului.

În cazul litigiilor electorale, tribunalele trebuie să se pronunţe în 3 până la 5 zile, numai după aceea, Curtea Constituţională poate valida sau respinge rezultatul final al alegerilor.