Actualitate

Dosarul grădiniţelor: Sunt copii care au ajuns în spital cu intoxicaţii

Potrivit omului legii, nouă dintre cei ajunşi în custodia CNA sunt funcţionari publici, iar ceilalţi sunt reprezentanţi ai agenţilor economici. Morari a precizat că investigaţiile au pornit în martie 2016 pe faptul trucării licitaţiilor publice, însă ulterior au fost pornite 30 de dosare penale pentru abuz de serviciu, corupere pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu. Potrivit procurorului, funcţionarii luau mite de circa 10 mii de lei pentru aranjarea unei licitaţii.

Bogdan Zumbreanu, şeful Departamentului urmărire penală din cadrul CNA, a comunicat în cadrul briefingului că au fost efectuate 46 de percheziţii în birourile şi la domiciliile celor bănuiţi. O suspectă chiar a încercat în timpul percheziţiei să distrugă probele.

Zumbreanu a spus că iniţial au vrut să comunice numele celor bănuiţi, însă s-a decis să le fie ascunsă identitatea din motive de securitate: „Sunt copii care au ajuns în spital cu intoxicaţii. Unii părinţi ar putea să se răzbune”. Omul legi a adăugat că deţine înregistrările convorbirilor telefonice dintre funcţionarii publici şi agenţii economici, care arată că aceştia ştiau că pentru copii vor fi livrate produse alimentare alterate sau cu termenul expirat, iar în depozitul unui agent economic implicat în licitaţii au fost depistate produse alterate.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *