Actualitate

Patriarhul Daniel l-a primit în vizită pe ambasadorul Rusiei, Valery Kuzmin

Întâlnirea a avut loc miercuri, 23 noiembrie, la Reședința patriarhală și a reprezentat o "vizită de prezentare" a ambasadorului Federației Ruse.

Valeri Kuzmin și-a prezentat scrisorile de acreditare în România la începutul lunii septembrie 2016.

La sediul Patriarhiei Române, ambasadorul a făcut o scurtă prezentare a situației bisericești din Rusia, "subliniind, totodată, bunele relații dintre Biserica Ortodoxă Rusă și Biserica Ortodoxă Română. În acest sens, ambasadorul Federației Ruse la București a apreciat autoritatea morală a Bisericii în promovarea valorilor religioase și în apărarea familiei tradiționale. În continuare, Excelența Sa a menționat necesitatea manifestării solidarității cu acele comunități creștine din diferite zone ale lumii care sunt în pericol și, în special, cu creștinii din Siria", precizează comunicatul Patriarhiei.

La rândul lui, Preafericitul Daniel "a menționat relațiile frățești dintre Biserica Ortodoxă Română și Biserica Ortodoxă Rusă, mai ales în lumea de astăzi, aflată într-un profund proces de secularizare, care afectează în primul rând generațiile tinere. Preafericirea Sa a apreciat, de asemenea, importanța dezvoltării relațiilor culturale și spirituale dintre România și Federația Rusă, cu scopul promovării mai intense a valorilor creștine în lumea contemporană".

Comunicatul este transmis de Sectorul relații bisericești, interreligioase și comunități bisericești externe al Patriarhiei. 

sursa: romanialibera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *