Profită de o fascinantă călătorie a gusturilor și a obiceiurilor de sărbători la Festivalul tradițiilor de iarnă „Galbenă gutuie”

Poster_GalbenaGutuie_A5_2

Gutuia de pe fereastra bunicilor este cea mai aromată amintire care ne vestește apropierea îndrăgitelor sărbători de iarnă! Timp de o lună gutuia va poposi în bucatele tradiționale, în decorul magic și în colindele de Crăciun de la Restaurantul „Vatra Neamului”.

Pentru a retrăi aceste momente unice,  Restaurantul „Vatra Neamului”  lansează Festivalul tradițiilor de iarnă „Galbenă gutuie” și invită oaspeții într-o fascinantă călătorie a gusturilor și a obiceiurilor de sărbători.

Poster_GalbenaGutuie_A5_2În această perioadă oaspeții vor beneficia de un meniu pentru suflet, alcătuit dintr-un amplu program cultural cu genericul „Galbenă Gutuie”. Colindele, urăturile și cântecele vor crea o adevărată sărbătoare spirituală, care ilustrează feeria mult îndrăgitului Crăciun și a mult așteptatului An Nou.

Trio Vatra Neamului, lăutarii, colectivele profesioniste, dar și de amatori vor releva pe parcursul Festivalului o colecție muzicală de excepție, care ne definește cultura, evidențiind unicitatea și diversitatea tradițiilor noastre românești, iar versurile cunoscutului colind „Galbenă gutuie” vor fi laitmotivul acestui eveniment.

Pe lângă meniul de suflet, oaspeții vor savura și meniul cu bucate din gutui, cele mai rezistente fructe, părtașe întotdeauna la tradițiile de iarnă.

Caracterizate de o versatilitate inspirațională și un gust memorabil, gutuile sunt ingredientul deosebit a oricărui tip de bucate, de aceea ne-am propus să le sacrificăm în cel mai gustos scop, pentru a le răfăța în miere și scorțișoară, a umple plăcintele cu miezul lor parfumat și a le umple pe ele însăși cu cărniță fragedă, combinându-le cu vin bun de casă așa cum spun și rețetele strămoșești.

Tot în această perioadă Restaurantul va îmbrăca veșminte de sărbătoare, iar designul deosebit specific epocilor trecute va reflecta atmosfera magică a Crăciunului cu miros a crengi de brad și luminițe colorate, printre toate acestea radiind cu splendoare și nostalgie, aromata galbenă gutuie.

Vă așteptăm!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente