Putin are doar cuvinte de laudă despre Fillon, dar îl critică pe Hollande

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a lăudat miercuri pe Francois Fillon, câştigătorul detaşat al primului tur de scrutin al primarelor de dreapta din Franţa, relatează Reuters.

Liderul de la Kremlin a spus că are relaţii personale bune cu fostul premier, pe care l-a numit o „persoană integră”.

De asemenea, Putin a salutat intenţiile de a îmbunătăţi relaţiile dintre Moscova şi Paris exprimate de toţi candidaţii la primarele de dreapta din Franţa.

Fillon, în vârstă de 62 de ani, a avut o relaţie strânsă cu Vladimir Putin, în perioada în care ambii au fost premieri (2008-2012). El a provocat stupoare atunci când l-a salutat pe liderul rus „Dragă Vladimir”, într-un discurs rostit în urmă cu mai mulţi ani.

De asemenea, fostul premier l-a criticat pe preşedintele Francois Hollande pentru că a apropiat prea mult Franţa de Statele Unite şi Germania, împotriva Moscovei. La fel ca preşedintele-ales Donald Trump, el vrea o cooperare mai strânsă cu Putin pentru a rezolva conflictul din Siria.

Francois Fillon a câştigat detaşat primul tur de scrutin al alegerilor primare de dreapta şi îl va înfrunta în al doilea tur de scrutin pe fostul premier Alain Juppe.

Acesta a obţinut 42,8% din voturi, fiind urmat de Alain Juppe, cu 26%. Pe a treia poziţie a ajuns fostul preşedinte Nicolas Sarkozy, cu doar 24,4% din sufragiile alegătorilor Les Republicans.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...