Au răpit un microbuz de model “Mercedes”, apoi au furat un „Vaz”. Iată ce le-a spus trei tineri oamenilor legii

Trei tineri au fost reţinuţi de oamenii legii, după ce în seara zilei de 20 noiembrie au răpit două unităţi de transport, un microbuz ”Mercedes” şi un automobil “Vaz”, pentru a se plimba. Cei trei au vârste între 15 ani şi, respectiv, 19 ani şi sunt originari din Chişinău, Criuleni şi Ştefan Vodă.

Astfel, oamenii legii au aflat că bănuiţii au răpit microbuzul de model “Mercedes”, care era parcat pe o stradă din comuna Stăuceni. Tinerii au spus că acesta fi fost descuiat, iar cheile ar fi fost lăsate în interior de către proprietar. După ce s-au plimbat prin sectorul Râşcani al capitalei, cei trei l-au abandonat la o margine de drum.

Ulterior, în jurul orei 03.00, indivizii au răpit un automobil de model “Vaz”. De data aceasta ei auforţat cu un cuţit lacătul portierei, după care s-ar fi pornit în direcţia raionului Criuleni. Aceştia au fost observaţi de un echipaj mixt de patrulare, fiind urmăriţi până la periferia capitalei.

Imediat ce s-a terminat benzina ei au părăsit automobilul, iar doi din ei au reuşit să fugă într-o direcţie necunoscută. În final, toţi trei au ajuns pe mâna oamenilor legii.

În acest context au fost iniţiate două cauze penale pentru răpirea mijlocului de transport, care prevăd o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 3 ani până la 5 ani.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.