Igor Dodon: Locul lui Şalaru e la pușcărie unde pe peretele celulei va avea fotografia lui Vlad Țepeș

Preşedintele nou ales Igor Dodon a avertizat marţi că ministrul Apărării Anatol Şalaru nu va sta mult în fotoliul de ministru, înconjurat de „personalități ale istoriei și culturii românești”. Potrivit noului preşedinte, “locul lui Şalaru e la pușcărie, iar acolo, pe peretele celulei, el va avea o singură fotografie a unui personaj român – Vlad Țepeș, cu țeapa în mână”.

Declaraţia lui Igor Dodon a fost făcută pe pagina sa de Facebook şi survine, după ce astăzi Anatol Şalaru a anunţat că a emis o dispoziţie către toate unitățile Armatei Naționale de a înlocui portretele oficialilor Republicii Moldova cu portretele domnitorilor, eroilor naționali sau ale figurilor marcante ale culturii românești.

Se pare că anunţul ministrului Apărării l-a înfuriat pe Igor Dodon, care a postat un comentariu pe reţeaua de socializare, unde a declarat că din cauza unor astfel de provocări “ca ale unionistului Șalaru am avut și încă avem conflicte în societate, suntem dezbinați, am avut război fratricid pe Nistru”.

“Șalaru e o vuvuzelă a unionismului din Moldova. Una periculoasă, dar care nu are mult de făcut zgomot”, a scris Igor Dodon.

Noul preşedinte a mai spus că a înțeles foarte bine gestul și aluziile lui Șalaru, dar că indicaţia ministrului “nu îl atinge cumva”. Mai mult, acesta spune că este de acord ca în toate cabinetele oficialilor din Moldova să stea portretul lui Ștefan cel Mare, ca cea mai importantă figură istorică pentru poporul nostru. “Noi avem istoria noastră și personalitățile noastre, nu cele românești”, a ţinut să precizeze el.

“Șalaru nu va sta mult în fotoliul de ministru, înconjurat de „personalități ale istoriei și culturii românești”. Pentru toate ilegalitățile sale, locul lui e la pușcărie. Iar acolo, pe peretele celulei, el va avea o singură fotografie a unui personaj român – Vlad Țepeș, cu țeapa în mână. Aceea va fi o imagine potrivită într-un loc potrivit pentru domnul încă ministru Șalaru. Să aibă la ce medita”, a adăugat Igor Dodon.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.