(video) PodRide – bicicleta pe patru roţi care este perfectă pentru anotimpul rece

podride

Mikael Kjellman este un inginer suedez și un mare fan al ciclismului, iar din dorința de a pedala până la serviciu, indiferent de temperatura de afară, a inventat o bicicletă pe patru roți.

Bicicleta denumită PodRide este un vehicul electric pe patru roți, care poate înfrunta temperaturi de până la minus 30 de grade Celsius. Învelișul protector al acestui vehicul e rezistent la intemperii şi designul seamănă cu o… „maşina intrată la apă”. Un mic motor de 250 watt, specific bicicletelor electrice, a fost inclus, oferind o autonomie de 60 km şi viteză maximă de 25 km/h.

Pneurile normale au fost înlocuite cu unele de 20 de inch, cu extra aderenţă pe gheaţă. Scaunul pilotului are extra, extra căptuşeli, astfel încât să nu se resimtă şocurile călătoriilor pe teren accidentat. Maşinuţa îngustă poate fi văzută în acţiune în filmulețul de mai jos.

Creatorul „cvadriciclului” a realizat o campanie de crowdfunding pe Indiegogo, unde a publicat și un ghid, care învață pe oricine să-și construiască propriul PodRide.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente