Maia Sandu: Plahotniuc l-a retras pe Lupu din teama unui rezultat rușinos. Ce spune despre proteste

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oligarhul Vladimir Plahotniuc a decis să-l retragă din cursa electorală pe candidatul PD Marian Lupu deoarece acesta urma să obțină un rezultat slab, susține președinta PAS Maia Sandu.

Ea a comentat astfel acuzațiile vociferate anterior de președintele PD, Marian Lupu, care declarase că Maia Sandu a pierdut alegerile prezidențiale din cauza unei strategii greșite în campanie, prin care a îndepărtat electoratul democraților.

„În această campanie electorală am văzut cât de slab este Partidul Democrat. Plahotniuc l-a retras pe Lupu pentru că a văzut că nu are un candidat credibil şi oamenii nu au încredere în el. Avem un Guvern care nu este legitim. Această campanie electorală a demonstrat acest lucru”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei emisiuni de la Pro TV.

Ea a spus că rezultatele alegerilor prezidențiale au fost „influențate de fraude” și consideră că șefii unor instituții trebuie să răspundă pentru asta, iar turul II „să fie repetat”.

„S-au produs multe încălcări care au făcut ca rezultatele să fie acestea. Au fost distribuite sute de mii de pliante denigratoare. S-a folosit resursa administrativă pentru a aduce alegătorii din Transnistria. Biserica a fost folosită împotriva unui candidat”, a mai spus ea.

Totodată, Maia Sandu a declarat că nu va recurge la proteste până ce nu se vor epuiza metodele de contestare a rezultatelor alegerilor, dar a spus că „cei care protestează au acest drept”.

„Totuși, noi trebuie să păstrăm unitatea. Această guvernare vrea să ne dezbine. Ei șantajează Occidentul cu Dodon, spunând că ei sunt proeuropeni”, a mai precizat ea.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...