(foto) Primăria Orhei a renovat și a redeschis încă 5 grupe în grădinițele din oraș

orhei

Problema insuficienței grupelor în grădinițe este rezolvată la Orhei. Astăzi, au fost inaugurate patru încăperi proaspăt renovate. Drept rezultat, aproximativ o sută de copii din Orhei au început să frecventeze, de astăzi, grădinița, fiindu-le asigurat, astfel, accesul la educație.

Patru grădinițe, din Orhei, și-au mărit numărul de grupe active, dar și cel de copii. După câțiva ani în care au stat pustii, încăperile au fost reparate și redeschise, la inițiativa primarului Ilan Șor.

foto-orhei-2

foto-orhei-1

„Copii sunt viitorul nostru, iar dreptul la educaţie este o normă mai presus de orice, prevăzută în Constituţia Republicii Moldova. Reieşind din condiţiile existente, această problemă va fi soluţionată rapid și cu succes.”, a declarat edilul, la sfârșitul lunii august, atunci când, a luat în regim de urgență o decizie, care a prevăzut crearea mai multor grupe în cadrul instituțiilor de învățământ preșcolar din Orhei.

Astfel, după ce săptămâna trecută a început să activeze o grupă de la Grădinița nr.4 “Clopoțelul”, astăzi, și-au redeschis ușile pentru micuții de 2-3 ani, alte patru grădinițe, unde a fost reparată capital câte o grupă. Este vorba despre grădinițele nr. 2, 6, 8 și 12.

foto-orhei-3

Acum două luni, încăperile de aici au fost supuse lucrărilor de reparație. Acestea au implicat pereții, tavanul și pardoseala. A fost schimbat sistemul de energie electrică – cabluri, întrerupătoare, corpuri de iluminat. Au fost înlocuite țevile și instalațiile sanitare din baie și a fost aplicată faianță de calitate înaltă. Aici a fost instalat și un boiler, astfel încât copiii să aibă mereu apă caldă. De asemenea, a fost schimbat sistemul de încălzire.

În grupele renovate, a fost adus mobilier modern și rezistent – mese, scaune, dulapuri pentru centrul de activitate, dulapuri pentru hainele copiilor, paturi. Totodată, au fost cumpărate jucării, cărți și produse de birotică și papetărie.

foto-orhei-4

În total, după redeschiderea celor cinci grupe, 120 de copii cu vârsta de la 2 la 3 ani au, acum, acces la educație și joacă.

La inaugurarea încăperilor proaspăt renovate au participat reprezentanți ai Primăriei Orhei și fracțiunea majoritară din Consiliul local, “Pentru Orhei”.

foto-orhei-5

În oraşul Orhei sunt 7 instituţii de învăţământ preşcolar.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente