Alexandra a fost internată într-o clinică din Turcia timp de patru săptămâni. Acolo a urmat un tratament special şi i-a fost extirpată tumoarea printr-o intervenţie cu un aparat laser. Acum câteva zile, adolescenta s-a întors acasă şi spune că efectele operaţiei se fac deja simţite.

„Toţi se comportau cu mine foarte frumos, erau foarte amabili. Înainte să plec nu puteam deloc să fac ceva cu mâna dreaptă. După două săptămâni am început să vad că pot să ţin în mână multe lucruri, pot să lucrez puţin cu ea şi capul nu mă durea deloc, nu oboseam”, a mărturisit adolescent.

Până să afle cruntul diagnostic, Alexandra picta, cânta la pian şi vioară, fapt care a impresionat zeci de oameni. Datorită implicării lor, părinţii fetei au reuşit să strângă într-un timp record cei 15 mii de euro necesari. 

Mama Alexandrei spune că trăieşte acum emoţii de fericire şi crede că lumea care i-a ajutat se va bucura împreună cu ei.

„Ţinem să mulţumim la toţi, toţi, care ne-au susţinut nu doar financiar, dar şi moral”, a spus tatăl tinerei.

Pentru Alexandra urmează o perioadă de reabilitare de şase luni, apoi alte analize. Fata este însă optimistă şi gata să-şi reia vechile ocupaţii.