Focuri de arme pe malul Prutului! Un moldovean, reţinut cu 185 mii de ţigarete// FOTO

Un moldovean a fost reţinut de poliţiştii de frontieră din Lipcani în timp ce încerca să treacă ilegal peste râul Prut 185 mii de ţigarete, în valoare de peste 100 mii lei. Pentru reţinerea acestuia, angajații Poliției de Frontieră au folosit armamentul din dotare, trăgând șapte focuri în plan vertical.

Cazul a avut loc în seara zilei de 18 noiembrie, în jurul orei 19.30. Polițiștii de frontieră au observat un mijloc de transport cum înainta spre linia de frontieră. O perioadă de timp, acțiunile au fost monitorizate și în momentul când autovehiculul a stopat pe malul râului Prut, patrula Poliției de Frontieră a intervenit, pentru reținerea mijlocului de transport și a persoanelor aflate în acesta.

În timpul ambuscadei, persoanele au fost somate verbal de către polițiștii de frontieră, însă acestea au ignorat avertismentele și au încercat să fugă, profitând de intuneric și de terenul abundent în vegetație. Angajații Poliției de Frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase șapte focuri în plan vertical. Astfel, s-a reuşit reținerea unui moldovean de 27 de ani, locuitor al satului Cotelea, r-nul Briceni. Celelalte persoane s-au dispersat în direcții diferite și au fugit de la fața locului.

La verificarea autoturismului, de model Opel, înmatriculat în Lituania, s-au depistat șase colete, în care erau ambalate 8000 pachete țigări de marca „Ritm” și 1250 pachete „Plugaru”, cu timbru de acciz R.Moldova. Întreaga cantitate de țigări, estimată la suma de peste 100 mii lei, a fost ridicată și împreună cu mijlocul de transport.

În cadrul cercetărilor preliminare, tânărul reținut nu a făcut declarații privitor la modul săvârșirii infracțiunii și complicilor. În prezent, se cunoaște identitatea a încă patru persoane, care ar fi implicate în cazul dat.

Polițiștii de frontieră întreprind toate măsurile legale pentru elucidarea tuturor ciscumstanțelor infracțiunii date, acumulând toate probele necesare, în vederea stabilirii vinovăţiei persoanelor şi aplicării normelor legale.

contrabandisti

contrabanda

contrabanda

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.