Încă nu știi pe cine să votezi la alegerile locale? Treci testul electoral!

Platfoma Test Electoral a redevenit activă în ajunul alegerilor locale care vor avea loc pe 14 iunie.

Astfel, cetățenii din patru din cele mai mari orașe (Chișinău, Cahul, Bălți și Comrat) pot răspunde la mai multe întrebări legate de orașul lor, iar la final pot vedea cu care dintre candidați împărtășesc cele mai multe puncte comune.

Întrebările acoperă mai multe domenii și probleme, iar testul are două etape: testul scurt de 25 de întrebări sau varianta desfășurată de 56 de întrebări.

Respondentul, după parcurgerea testului, obţine rezultatul testului sub forma listei tuturor concurenţilor electorali cu indicaţia procentajului de coincidenţă a răspunsurilor pentru fiecare. De asemenea, se oferă tabelul în care se pot compara răspunsurile proprii cu cele ale fiecărui concurent electoral.

Screen Shot 2015-05-11 at 3.12.29 PM

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.