Băsescu: Autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş nu e un proiect realizabil în viitorul apropiat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul preşedinte român Traian Băsescu a spus, vineri seară, cu ocazia lansării candidaţilor PMP Iaşi, că autostrada Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş, care va lega Republica Moldova de România, nu este un proiect care să poată fi realizat în viitorul apropiat întrucât Uniunea Europeană a acceptat ca priorităţi alte trei coridoare, precizând că „orice altceva vând politicienii este o minciună”.

Traian Băsescu a declarat că România are nevoie de infrastructură rutieră şi feroviară, dar că politicienii au desenat pe hartă multe autostrăzi care nu sunt acceptate pentru a fi finanţate de către Uniunea Europeană.

„Vreau să ştiţi care sunt priorităţile reale, cele acceptate de Uniunea Europeană. Sunt trei coridoare pan-europene prioritare. Putem discuta de alte autostrăzi şi căi ferate după ce le facem pe cele trei: coridorul 4 Constanţa – Bucureşti – Nădlac, coridorul 9 Giurgiu – Bucureşti – Albiţa şi coridorul 7 Dunărea, care trebuie să fie navigabilă 365 de zile pe an, ca să nu se împotmolească navele fluviale când este secetă. Orice altceva vă vând politicienii este o poveste, o minciună”, a declarat Traian Băsescu.

El le-a spus membrilor PMP că „dincolo de ceea ce aud de la politicieni, cum vor ei să lege prin munţi Moldova de Ardeal, prioritatea după coridorul Constanţa – Bucureşti – Nădlac este coridorul Giurgiu – Bucureşti – Albiţa”.

Premierul Dacian Cioloş a anunţat, tot vineri, la Iaşi, că autostrada Ungheni-Iaşi – Târgu Mureş reprezintă o prioritate şi că guvernul pregăteşte lansarea proiectului până la finalul acestui mandat.

„Vom lansa licitaţiile pentru studiile de fezabilitate, pentru proiectul tehnic şi pentru autorizaţiile de construcţie până la sfârşitul anului, astfel încât în prima jumătate a anului viitor să fie finalizate licitaţiile şi lucrarea să fie încredinţată”, a spus premierul Cioloş, la finalul unei întâlniri cu oamenii de afaceri ieşeni.

Premierul a participat, vineri după-amiază, la o întâlnire cu peste o sută de oameni de afaceri ieşeni, reuniunea având loc la Biblioteca Centrală Universitară din Iaşi


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...