Dodon susţine că victoria sa a salvat Republica Moldova de la dispariţie, pentru că Maia Sandu ar fi unit ţara cu România

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele-ales al Republicii Moldova, socialistul prorus Igor Dodon, susţine într-un interviu acordat presei ruse că, dacă rivala sa Maia Sandu ar fi câştigat alegerile, ţara ar fi dispărut de pe harta Europei, pentru că ar fi fost absorbită de România.

În interviul acordat site-ului Lenta-ru, Dodon afirmă că victoria sa este posibil să fie salvat statalitatea Republicii Moldova, pentru că Maia Sandu a vorbit deschis despre unirea ţării cu România.

„Rivala mea politică, Maia Sandu, a admis că are cetăţenie română. Unul dintre punctele (programului său – n.r.) era să unifice ţara cu România”, a declarat preşedintele-ales.

„Cum poate vota cineva pentru pentru o persoană care candidează la preşedinţia unei ţări pentru a o distruge, pentru a o elimina?”, a subliniat Dodon.

Maia Sandu declarase în primăvara acestui an că în cazul unui referendum privind unirea cu România, ar vota pentru, dar că populaţia trebuie să decidă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...