Membrii „Partidului Nostru” au organizat o conferință de presă în fața GBC; Îl acuză pe Plahotniuc de persecuții

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai mulți membri din conducerea „Partidului Nostru”, formațiune condusă de către primarul de Bălți Renato Usatîi, au organizat vineri o conferință de presă în fața Global Business Center, clădire de birouri care aparține oligarhului Vladimir Plahotniuc.

Ei au ales această modalitate de a se manifesta după ce cu o zi înainte un activist al formațiunii politice, Felix Grincu, a fost reținut de către procurori pentru 72 de ore, fiind acuzat de escrocherie.

Membrii partidului susțin însă că este vorba despre un „dosar politic”, la comanda oligarhului Vladimir Plahotniuc, ca „răzbunare” la dezvăluirile din ultima perioadă a lui Renato Usatîi.

„Ieri Plahotniuc a trimis o haită de polițiști, procurori și judecători, care nu fac decât să vâneze, să fure cetățenii în stradă”, a acuzat Ilian Cașu, vicepreședinte al „Partidului Nostru”.

„Toate structurile de forță sunt îndreptate împotriva cetățeanului care se opune acestui regim. Ele acționează doar la indicația lui Plahotniuc”, a menționat Elena Panuș, vicepreședinte al formațiunii.

Amintim că, anterior, Renato Usatîi a publicat mai multe convorbiri telefonice cu implicarea lui Plahotniuc, dar și a apropiatului acestuia, Serghei Iaralov.

Vladimir Plahotniuc nu a comentat acuzațiile.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...