Ghimpu, despre victoria lui Dodon în alegeri: „Moldovenii au demonstrat că și porcii pot zbura”. Încălcări nu au fost

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, susține că încălcările în scrutinul prezidențial de duminică nu au fost atât de mari încât să influențeze rezultatul alegerilor.

Ghimpu, care declara anterior că „Dodon va deveni președinte atunci când vor zbura porcii”, s-a conformat cu victoria socialistului.

„Da, din păcate moldovenii au demonstrat lumii întregi că și porcii pot zbura. Îmi pare rău, dar asta e. Moldovenii sunt foarte talentați”, a comentat Ghimpu.

Mihai Ghimpu crede că încălcările din ziua alegerilor nu sunt de natură să schimbe semnificativ rezultatul votului, iar cetățenii din diaspora care nu au putut vota nu puteau influența rezultatul final al scrutinului.

„Chiar dacă acolo au fost mici încălcări, ele întotdeauna au fost şi nu numai la noi, nu afectează rezultatul. Nu este aşa că dacă era că n-au votat peste cifra care depăşeşte domnul Dodon rezultatele cu Maia Sandu, eu înţeleg. Dar diferenţa e foarte mare şi acolo sunt câteva mii care n-au reuşit să voteze. Asta nu-i din vina CEC-ului sau a Ministerului de Externe”, a mai spus liderul liberal.

El nu s-a arătat deranjat nici de faptul că cetățenii din stânga Nistrului au fost transportați în mod organizat la alegeri, spunând că „e dreptul lor să voteze”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...