Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Câmpia Glodenilor


Invitata emisiunii este Victoria Vasilos.

„Și în această toamnă, s-a desfășurat tîrgul producătorilor autohtoni cu genericul „Toamna la Glodeni”, organizat de Camera de Comerț și Industrie care a adunat sub un singur acoperiș 50 de agenți economici. Deși o bună parte din participanți au sosit din diferite localități ale republicii, trebuie de menționat faptul că jumătate din producătorii prezenți la eveniment sunt din raionul Glodeni.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:15 0:00
Link direct

Glodenenii obțin rezultate frumoase și în domeniul sportului. Bunăoară, în cadrul Campionatului Republicii Moldova la Judo seniori au participat și cîțiva sportivi din satul Limbenii Vechi, antrenați de Adrian Tașcu. Sportivii au avut o prestație de excepție. La categoria 70 kg, judocana Serafima Moscalu a devenit campioană națională, iar Corina Guleac, la categoria 52 kg, s-a clasat pe locul III.

În cadrul Campionatului dedicat în memoria salvatorilor și pompierilor căzuți la datorie, organizat de Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale din țară, au luat parte și șapte angajați din raionul nostru care și-au demonstrat aptitudinile la sportul aplicativ. Împreună cu alți trei membri ai Direcției Situații Excepționale Bălți, salvatorii au manifestat o înaltă pregătire fizică și profesională, clasându-se pe primele poziții. În calitate de premiu, salvatorii s-au ales cu 15 căști, o pistă de atletism și un generator.

Chiar dacă cu greu deslușesc frumusețea lumii înconjurătoare, persoanele cu deficiențe de văz din raionul Glodeni mai păstrează încă un licăr de speranță. Tamara Macari este persoana care adună cele 133 de persoane cu probleme de văz și îi implică în cadrul diverselor activități organizate de societatea teritorială a nevăzătorilor.

Fondul cinegetic al Rezervaţiei Naturale „Pădurea Domnească” este reprezentat de șapte zimbri, 210 mistreţi, 180 de căpriori și 93 de iepuri.

În prezent în cadrul rezervației este în derulare proiectul de construcţie a unui ţarc cu o suprafaţă de 11 ha pentru repopularea a 20 de exemplare de cerb nobil.

Pe 21 noiembrie, de sărbătoarea sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, orașul Glodeni sărbătorește cea de-a 343-a aniversare de la prima testare documentară.

Interesante informații nu-i așa? Le puteți afla din paginile ziarului nostru.”

[Transcriere: Nicu Gușan]

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG